November is de maand van stapelkortingen tot 40% op nieuwe collectie, tot 60% op communie, en tot 70% op outlet !

6 tips voor het opstellen van een geboortelijst

Wie voor het eerst een geboortelijst opstelt, zal vaak door de bomen het bos niet meer zien. Wat moet er precies op die geboortelijst staan? Hoeveel items moeten erop staan? Waar hou je precies rekening mee? We lijsten 6 tips op om mee aan de slag te gaan voor jouw geboortelijst! 

Tip 1: Gebruik een checklist

Een checklist is erg handig, zeker als nieuwe ouder. Het geeft je een basis om mee aan de slag te gaan voor de geboortelijst zelf. Zaken die je al hebt, kan je afvinken. Zaken die je nog niet hebt, maar wel denkt nodig te hebben, kan je op je geboortelijst zetten. 

Je vindt onze geboortelijst checklist onderaan de blogpost om zelf te downloaden en te printen.

Tip 2: Doe je research of vraag raad

Op het internet kan je natuurlijk al veel informatie vinden over de zaken die je nodig hebt voor je kleintje. Ook vrienden en familie zullen altijd bepaalde spullen kunnen aanraden die ze heel erg nodig hadden of juist minder hebben gebruikt. 

Uiteraard ben je ook altijd welkom bij Tik-Tak by Mamzie. De eigenares, Tina, heeft zelf vijf kinderen en dus voldoende ervaring om je te helpen bij het samenstellen van een goed doordachte geboortelijst. 

Tip 3: Onderscheid must haves en hebbedingen

Er zijn momenteel zeer veel hippe dingen op de markt voor baby's, peuters en kleuters, waar ook een stevig prijskaartje aanhangt. Deze hippe dingen zijn leuk, maar vaak geen must haves. Begin op je geboortelijst sowieso met de must haves die je zeker nog nodig hebt en voeg dan pas wat hebbedingen toe. 

Tip 4: Focus niet enkel op de eerste periode

In de eerste paar weken van zijn of haar leventje heeft je baby veel verschillende spullen nodig. Maar focus je in je geboortelijst niet alleen op die spullen. Die weken vliegen voorbij en daarna zal je nog altijd veel andere zaken nodig hebben. Denk aan verschillende soorten flesjes, kleding, luiers,... Voor je het door hebt, zijn ze er al weer uitgegroeid. Voeg dus zeker wat zaken toe aan je geboortelijst die je voor een langere periode of op een later moment kan gebruiken.

Tip 5: Wees voorzichtig met kleding

Zoals in de vorige tip al aangehaald, groeit je kleintje enorm snel. Kleding is dus een gevaarlijk iets om op je geboortelijst te zetten. Wie weet is je baby groter of juist kleiner dan verwacht en kan hij/zij bepaalde kleding niet aan. Ook zal uw smaak waarschijnlijk niet helemaal gelijklopen met die van de personen die de spullen van uw geboortelijst aankopen. Leg dus meer de focus op spullen en benodigdheden dan op kleding.

Tip 6: Kies grote en kleine dingen

Uiteraard heeft niet iedereen een even groot budget om te kunnen spenderen. Kies dus voor kleine, minder dure spullen en wat grotere stukken. Zo kan iedereen zelf kiezen hoeveel hij uitgeeft en desnoods samen leggen voor wat duurdere items. 

Met deze tips zou je een goed gebalanceerde geboortelijst kunnen opstellen met alle benodigdheden en spullen waar je echt wat aan hebt. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel niet om ons te contacteren of langs te komen in de winkel! 

Download onze geboorte checklijst